Samantha haar DanceBootcamp ervaring

Hee ouders en kinders,

Ik ben Samantha Klaren, 15 jaar oud, en ik ga nu al drie jaar mee op MusicalCamp. Dit jaar was er iets nieuws: DanceCamp. En aangezien ik enorm veel van dansen hou, dacht ik: “Laat ik het gewoon proberen!”. Dus daar stond ik dan, ergens in Loon op Zand, met loodzware tassen in mijn handen en ik had geen idee wat er deze week allemaal zou gaan gebeuren, ik wist in ieder geval dat ik zou gaan dansen op een danskamp ;)

Soms verschilt het aantal uren les per dag. Dat hangt er dan van af of je die dag een uur vrij hebt, wat heerlijk gebruikt werd om even lekker te ontspannen en bij te komen van de les of om de choreografie nog een keertje door te nemen.

En wat is het toch heerlijk om ontvangen te worden op danskamp! Zowel door mensen die je al kent van vorige jaren als door nieuwe mensen waar je eens een praatje mee gaat maken om ze te leren kennen.

Tijdens DanceCamp hebben we les gehad van Nicky van Cleef en Samantha de Water, allebei zeer getalenteerde dansdocenten die enorm goed (maar ook zeker leuk en gezellig) les geven! ’s Avonds is er ook nog een avondprogramma. Wij kregen bijvoorbeeld een workshop aangeboden, namelijk Breakdance, wat ik enorm leerzaam vond en ik vond het heel leuk om eens met een nieuwe stijl te experimenteren en om dat dan samen met de groep uit te voeren en te leren van een gastdocent.

"Wat is het heerlijk om ontvangen te worden op danskamp!"

Hoe zag een dag op danskamp eruit ? Allereerst begin je met een ontbijt, want aangezien je veel gaat bewegen is het heel belangrijk dat je wat gegeten hebt voor je begint met dansen. Daarna krijg je een Warming-up. Wat wij deden was dat je een aantal rondjes op het veld moest rennen en dat je je spieren stuk voor stuk warm maakte. Wat volgt is echt een Warming-up/ Workout: veel oefenen met uithoudingsvermogen, jezelf uitdagen en jezelf op een goede manier opwarmen en als laatst je spieren stretchen, zodat je spieren de rest van de dag lekker los zijn. Na de Warming-up krijg je een bepaalde dansstijl, dat kan zijn: Jazz, Modern, Show-musical of Hip-Hop. In dat uur doe je een aantal oefeningen waardoor je die stijl beter onder de knie krijgt en leert de docent(e) je een choreografie aan, die geheel bij die stijl past.

Na de lunch heb je een uur waar je gaat werken aan een DP (dansproductie, een korte voorstelling die je laat zien op de eindpresentatie op danskamp). Wij konden dit jaar kiezen voor Modern (van Nicky) of Hip-Hop (van Samantha). Bij Modern was er het concept dat we gingen werken met het spel ‘ Twister’ en kijken hoe we daar een moderne dans op konden baseren. Bij Hip-Hop was er het idee om een ‘(Wo)men-army” te zijn en veel strakke pasjes uitvoeren met een goede beat eronder. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Modern, omdat ik Modern echt een hele mooie stijl vind en ik al vaker modern heb gedanst. (Het leek me aan de andere kant ook heel leuk om een uitdaging te doen en dus te kiezen voor iets wat ik nog niet zo goed kan, zodat je je meer kan ontwikkelen in die stijl, Hip-Hop in dit geval dus).

Na DP volgen er nog twee lessen en daarna ga je avondeten. Soms verschilt het aantal uren les per dag. Dat hangt er dan van af of je die dag een uur vrij hebt, wat heerlijk gebruikt werd om even lekker te ontspannen en bij te komen van de les of om de choreografie nog een keertje door te nemen. Dus de ene dag heb je bijvoorbeeld 4 uur les en de andere dag 6 uur. Die avondjes zijn heerlijk! Lekker bijkletsen, knuffelen, verhalen vertellen, zingen rond het kampvuur en soms werd er (stiekem) nog even een choreografie doorgenomen (want ja, dansers kunnen niet stoppen met dansen) ;)

"En daar sta je dan, terwijl jij je ouders voorbij ziet komen en zich klaarmaken om verrast te worden door deze eindpresentatie."

’s Avonds is er ook nog een avondprogramma. Wij kregen bijvoorbeeld een workshop aangeboden, namelijk Breakdance, wat ik enorm leerzaam vond en ik vond het heel leuk om eens met een nieuwe stijl te experimenteren en om dat dan samen met de groep uit te voeren en te leren van een gastdocent. Maar soms zijn er ook avondjes waar je gezellig met de groep bij het kampvuur gaat zitten, marshmallows roostert en iemand een liedje op zijn/haar muziekinstrument speelt. Die avondjes zijn heerlijk! Lekker bijkletsen, knuffelen, verhalen vertellen, zingen rond het kampvuur en soms werd er (stiekem) nog even een choreografie doorgenomen (want ja, dansers kunnen niet stoppen met dansen) ;)

De hele week werk je aan de choreografieën van de diverse stijlen, zodat je ze steeds meer onder de knie krijgt, omdat je ze op de eindpresentatie gaat laten zien. Ik vind het super leuk om jezelf en je groepsgenoten vooruitgang te zien maken en te zien hoe iedereen de dansen steeds beter kan. Het feit dat de mentaliteit zo goed is, vind ik zo geweldig! Iedereen zet door en is leergierig en je voelt echt dat je het ‘samen’ doet! Ik heb zo genoten, niet normaal! Ik heb genoten van elke danspas die ik heb geleerd.
En daarom heb ik ook besloten om volgend jaar niet één, maar twee weken danskamp te gaan doen!

En daar sta je dan, op woensdag 22 juli 2015, terwijl jij je ouders (en de andere ouders) voorbij ziet komen en zich klaarmaken om verrast te worden door deze eindpresentatie, sta je jij voor te bereiden en neem je de dansen nog eventjes voor jezelf door. Ik moest eerlijk zeggen: Ik was best wel zenuwachtig. Dit is dan waar je zo hard voor hebt gewerkt. Soms bloed (als je voeten 'kapot' waren van het dansen), veel zweet en af en toe een traan (van geluk, als je de dans onder de knie had). Maar wat had ik er zin in om samen met mijn groep te laten zien hoeveel lol we hebben gehad en wat voor prachtchoreografieën (zowel de diverse dansstijlen als de DP’s) we wel niet hadden aangeleerd!

"Ik heb zo genoten, niet normaal!"

Ik heb zo genoten, niet normaal! Ik heb genoten van elke danspas die ik heb geleerd.
En daarom heb ik ook besloten om volgend jaar niet één, maar twee weken danskamp te gaan doen! DanceCamp gaat erom dat je samen een passie deelt: Dansen! En misschien is de ene beter is een bepaalde dansstijl dan de ander. Maar omdat je weet dat jij vast niet de enige bent die het wat moeilijker vindt, probeer je het gewoon waardoor je uiteindelijk zoveel meer leert!

Het lijkt me super leuk als jij volgend jaar meedoet aan DanceCamp! Een zomerkamp waar we af en toe een beetje gek zijn, lief, knuffelbaar, vooral heel gezellig en leergierig zijn en open staan voor iedereen die zich bij onze ‘familie’  aan wilt sluiten <3

Liefs, Samantha 

Contactgegevens

Correspondentieadres (geen kamplocatie):
Stagecenter zomerkampen
Rijksweg 324
2071CR, Santpoort-Noord

Kvk: 24480035
Telefoon: 023-2052079
info@stagecenter.nl

DanceBootcamp is onderdeel van StageCenter|
© StageCenter 2023

Links

Algemene informatie
Docenten DanceBootcamp
Locatie

Overige zomerkampen
Stagecenter (direct boeken)
MusicalCamp
Muziektheaterkamp

Onze theater & dansschool
www.Mamagaai.nl

Onze partner in reizen naar Florida
TravelOrlando.nl